Happy family

Tasty Lab - как започна всичко

Започна от Ялена (5г) и майка ѝ Диди.
Началото, както обикновено беше… разтърсващо. Човек колкото и да се подготвя да стане родител, всъщност си остава тотално неподготвен.

Healthy children meals, happy children

Любима ми е сентенцията “Знаех всичко за родителството преди да стана родител”. През 2017г ми се “падна” вълшебно, невероятно, прекрасно и “злоядо дете” – Ялена. Между 8 месеца и година и половина, тя отказваше да яде абсолютно всичко. Обиколих всички специалисти, които намерих, прочетох цялата литература, която открих по темата и си казах, че ако един ден се измъкна от този ад, ще намеря начин да помагам на хората, изпаднали в тази бездна на отчаянието. Имаше дни, в които установявах, че съм прекарала 6 часа от деня в опити да я накарам да хапне нещо. 

Всичко това резултира в тежки проблеми с метаболизма, които правеха естествените физиологични нужди на Ялена изключително болезнени. Сигурно можете да предположите как се чувствах, гледайки детето ми да се мъчи. Както казва Ялена: “Сърцето ми беше счупено”. С помощта на прекрасен детски гастроентеролог (доц. Емилия Пантелеева) и с ежедневен прием на медикамети в продължение на една година, успяхме да се върнем към нормалния живот. Понякога “нормалното” е наистина безценно.

Допуснах много грешки тогава. Сега, от позицията на времето, знам че е можело всичко да бъде по-друг начин. Сигурно затова с Тома (2,10г по-малък от Ялена) имах съвсем различен подход още от началото на захранването му. Всъщност, той първи опита всички ястия на Тейсти Лаб. По него се ръководех какво предпочитат невръстните личности, с кое се затрудняват в процеса на хранене, кое им харесва и кое прави храненето удоволствие. Защото освен запълване на физиологични нужди, този процес има и много други роли в живота на човек и е важно да бъде приятен. Сега се чувствам една идея по-готова и по-спокойна за захранването на следващото дете, което очаквам и се надявам, че Тейсти Лаб ще даде това спокойствие и на вас.

Happy kid

Следете блога ни и социалните мрежи, за да виждате хитринките ни, съветите на специалисти в областта на ранното детско развитие и храненето, и разбира се – някоя и друга бърза, лесна и вкусна рецепта от нашата кулинарна лаборатория Тейсти Лаб.

Сподели с приятели:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart
Scroll to Top