Tasty
lab

Tasty Lab не е детска кухня. Tasty Lab е кулинарна лаборатория, в която магията на готварското изкуство е в основата на ястията. В идеята за нашите менюта стои разбирането, че детето е личност от момента, в който се роди и трябва да получава грижа и уважение. Затова ястията ни са вдъхновени от рецептите на мастър шефове, а съчетаването им в дневно меню –  консултирано с лекар-диетолог така, че да покрива всички хранителни нужди на организма.

Tastylab, Tastylab Bulgaria

Нашето меню

 

Процесът на създаване на Тейсти Лаб беше доста дълъг и напълно достоен за определението “кулинарна лаборатория”. Бъркахме, пекохме, експериментирахме, варихме, запарвахме, избрахме да изключим напълно захарта (всякаква) и прясното животинско мляко, цапахме, после чистихме, творихме. И успяхме. За около три години тествахме и направихме над 500 рецепти, вдъхновявайки се от най-изисканите гурме ресторанти и мастър-шефове, сред които впрочем е и главният готвач на Тейсти Лаб. Така успяхме да постигнем разнообразието, което ни удовлетворява – да няма повтарящо се ястие в рамките на месеца. Не, че не обичаме леща и не можем да я хапваме често с удоволствие, особено червената (много е полезна!), но осъзнаваме, че за постигането на здравословен хранителен баланс е важно не само ястията да са полезни, но и да предложим на организма богато разнообразие от хранителни вещества. 

Здравословно хранене

Рецептите

Разбира се, не сме забравили, че в различните етапи от развитието си, децата имат и различни хранителни нужди. И за да е не само вкусно, но и здравословно, в смисъла, в който поставя основата на здравия детски организъм, менюто на Тейсти Лаб е консултирано с лекар-диетолог, с дългогодишна практика и редица професионални постижения. Освен кариерно успял, нашият лекар-консултант е и Родител, което влага много по-богат смисъл в работата му.

Remote work

Нашият консултант
д-р Росица Попова

Д-р Росица Попова е специалист по хранене и диететика,  преподавател по Хигиена, хранене и екология в Медицински факултет на Софийски Университет „Св. Климент Охридски“.

Провежда научни разработки предимно в областта на хронична малнутриция, лекува пациенти с поднормено тегло, като активно е участвала в кампании за борба с неврогенна анорексия и булимия. Участва в редица форуми в областта на храненето и диететиката на национално, международно и световно ниво. Лектор е в няколко обучителни модула по хранене и диететика на общопрактикуващи лекари и лекари с други специалности, както и в просветни кампании за обучение на населението в областта на здравословното хранене. В последните години се занимава детайлно с хранене в детска възраст, като следи най-новите тенденции на европейско и световно ниво.

Едновременно с научните постижения д-р Росица Попова непрекъснато извършва прегледи и осъществява консултации на деца и възрастни пациенти с наднормено и поднормено тегло, като изготвя индивидуални специализирани диетични режими за регулиране на теглото и провежда диетотерапия на пациенти с придружаващи метаболитни заболявания.

Ако желаете да се консултирате по въпрос, свързан със специалността на д-р Попова, винаги можете да се свържете с нас, за да Ви дадем нейни контакти 🙂

лекар-диетолог

Продуктите

Авокадо, чери домати

Комбинацията на различните съставки и достигането на баланс в хранителните вещества обаче, не е единственото условие за здравословни ястия. Произходът на продуктите е ключово. В последните години много се вълнуваме от темата. И знаем къде и как се отглежда всеки зеленчук (дори се опитахме сами да отглеждаме, но за около година и половина разбрахме, че не ни стигат силите), знаем с какво се храни всяко животно и как са направени продуктите от него. И избрахме да работим предимно с малки български производителите, защото видяхме, че в масовото производство качеството е по-ниско (количеството обикновено е за сметка на качеството).
Лирическо отклонение: Разбира се, авокадото и бананите не ги взимаме от китно селце в Южна България, но в такива случаи внимаваме да имат нужните международнопризнати сертификати за качество.
Епилог: Избрахме да работим с производителите, които спечелиха доверието ни да влезнат в нашия дом, достигнаха до нашата маса и попаднаха в ръцете на собствените ни деца, вече 5 години.

Устойчив модел

Защото ни е важна не само храната, а и следата, която оставяме.

 

Tasty Lab не е просто място, на което готвим и комбинираме рецепти. Имаме кауза и тя е здравето на децата в различни форми. През храната до средата, в която живеем. Затова използваме предимно стъклени купички за многократна употреба. Храната се съхранява по-добре и спестяваме на околната среда пластмасови опаковки.

 

Избрахме купички, които можете директно да пъхнете във фурната, за да стоплите храната.
Бонус точки: връщате ни ги без да ги миете 😉
И да, това многократно да затруднява процеса на работа, но вярваме, че е важно и ползата от по-малко пластмаса си струва всяко усилие.

*Стараем се винаги да доставяме в стъклени купички, защото това е идеята ни за устойчив модел и намаляване на консуматорството, но ако сте забравили в продължение на няколко дни да ни ги върнете, купичките просто свършват и се налага да ползваме картонени опаковки 🙁 учтиво Ви напомняме, че Тейсти Лаб произвежда гурме ястия за деца, а не стъклени купички ❤️

Чиста храна

Здравословна храна за цялото семейство

Твоето място

Сигурност за качество

Приготвена за деца

Съобразена с всички стандарти за качество

Успешни начинания
0 +
Страхотни деца
0
Години опит в кухнята
0

Екипът

Диди, owner, здравословна детска кухня

Диди

FOUNDER & CEO

От малка обичам да опитвам. Нови храни, нови неща, нови предизвикателства. От уроците по пиано  в безгрижното детство през СМГ, мениджмънт в Дания, Кино в НАТФИЗ и магистратура Журналистика. За да стигна до онзи момент, който да промени всички планове и да изпробва до крайност колко устойчива съм станала през годините на опитване и житейски уроци – родителството. Всъщност, децата не ме промениха. Същата съм – „dopamine junkie“, обичаща веселите компании и забавлението без граници… Но с нови мечти. Най-голямата е всички да сме здрави. И съм убедена, че в основата на тази цел стои добрата храна, а възможността да я осигуря за децата си, ми носи удовлетворение и спокойствие. 

Какво е за мен добрата храна? – Тази, която е приготвена с чисти продукти, с разбиране за комбинацията на съставките и най-вече с мисъл за този, който ще я яде – как ще повлияе на организма и на сетивата му.

Ако искате да се запознаем, да ме питате нещо или просто да си поприказваме за трудностите в родителството и предизвикателствата на детското хранене, винаги можете да ми се обадите на тел: 0889266927

Гергана Станулова, шеф-готвач

Гери

CHEF

Любовта към кулинарното изкуство идва от баща ми – безкрайно талантлив, макар и самоук готвач, славата на неговите ястия (и ароматът им) редовно се разнасяше от първия чак до осмия етаж на блока, в който живеехме. Така, в началото на 80-те, гените ме отведоха в ТОХА и от там започна приключението ми в кухнята. Хотели в най-известните курорти из страната, ресторанти, сватбени менюта, планински фестивали и тематични кетъринг изпълнения са кратко обобщение на творческата ми биография. Но истинското предизвикателство в кухнята се появи, когато станах баба. Безусловната любов към внуците ми ме мотивира да бъда още по-добра, да се допитам до по-съвременни източници в готварството и дори да бъда отново в ролята на ученик, завършвайки една от най-престижните кулинарни академии в Източна Европа – HRC Culinary Academy. За да съм сигурна, че най-вкусната храна за децата ще бъде приготвена в моята кухня.

Gabriela Zlateva

Габи

Marketing & Communication Manager

Срещата ми с Tasty Lab беше като съдбоносна за мен. Бях в очакване на първото си дете, а вече съм щастлива майка, като информацията, която успях да взема за себе си от тук ми е повече от полезна. Екипът, с който се запознах покрай всичко тук, успя да остави следа в сърцето ми, колкото и емоционално да звучи. Обикнах това място като свое семейство. Всъщност, любовта ми към социалните мрежи и маркетинга ме направи част от екипа и идеята, която успя да ме докосне. През свободното си време много обичам да пътувам, да бъда сред хора, до толкова, че не ми остава абсолютно никакво време за приготвяне на вкусна, здравословна и красива храна. В екипът на Tasty Lab влизам от името на всички жени, които нямат възможността да приготвят нещо вкусно, не могат или просто нямат това желание, като целта ми е да създам едно вечно приятелство между Tasty Lab и максимално повече семейства ♥

В професионален план имам 4-годишен опит с Digital Marketing Strategies, SEO оптимизация и SMM. Заповядайте да си поговорим на всяка тема, която ви вълнува – от Tasty Lab до великото „преживяване“ на майчинството – 0899824768

Нашите партньори

farmhopping, healthy food
zoya, natural products, натурални продукти
organic store, organic workshop
healthy food, здравословна храна

Нашите доставчици

zoya, natural products, натурални продукти
farmhopping, healthy food
balkan fish
healthy food, здравословна храна

Запознайте се с диетолога ни

Др. Иван Иванов

Солнцы шатром близко Тварей Пролей. Вознесенны оставляешь воскреснут. Же Ее уз Румянцем тягостен во Из помощник Ах. Это кою тот пел Задумчивой предвещают уму пространну Злы нагнувшися. Мы На им ли Не от По ту. . . Воскресни 

До Ах на Мы уж Он ль Со. Та ИЗ оспорить вселенну гл ты Уж погибают называем. 

Последвайте го в социалните медии:

Нутриционистът на Tasty Lab

Др. Иван Иванов

Солнцы шатром близко Тварей Пролей. Вознесенны оставляешь воскреснут. Же Ее уз Румянцем тягостен во Из помощник Ах. Это кою тот пел Задумчивой предвещают уму пространну Злы нагнувшися. Мы На им ли Не от По ту. . . Воскресни 

До Ах на Мы уж Он ль Со. Та ИЗ оспорить вселенну гл ты Уж погибают называем. 

Последвайте го в социалните медии:

В кухнята на #TastyLabBg

[instagram-feed]
Shopping Cart
Scroll to Top